Skip to main content

Materialen

Welke bestanddelen bevatten de ENERGETIX magneetsieraden?

Heeft u een nikkelallergie? Geen enkel probleem. Alle ENERGETIX producten kunnen probleemloos gedragen worden door mensen met een nikkelallergie.

Koper

Koper (Latijnse benaming: Cuprum, Scheikundige benaming: Cu) is het oudste door de mens bewerkte en verwerkte metaal en neemt sinds lange tijd een waardevolle plaats in naast goud en zilver.

Wat is de werking van koper?

Koper is een essentieel component van een groot aantal enzymen in ons lichaam.
Het spoorelement verhoogt de aanmaak van antilichaampjes in ons immuunsysteem, heeft een ontstekingsremmend effect en draagt bij aan een goede groei en versteviging van de beenderen. Vanwege haar werking wordt koper dan ook vaak gebruikt in reumatherapieën.

Hoe werken koperen magneetsieraden?

In tegenstelling tot andere metalen kan koper via de huid opgenomen worden in de bloedbaan. Van hieruit verhoogt het koper de opname van ijzer door de hemoglobine in rode bloedlichaampjes.

Hemoglobine heeft als doel ervoor te zorgen dat er voldoende zuurstof door het bloed opgenomen wordt in de longen; bloed dat vervolgens tot in de kleinste haarvaten door het lichaam vervoerd wordt.

[ DEZE TEKST WORDT MOMENTEEL HERSCHREVEN VANWEGE EUROPESE WETGEVING]
Wanneer men een koperen magneetsieraad draagt, stromen bloed (en daarmee de rode bloedlichaampjes) door het magnetische veld dat door de magneet in het sieraad opgewekt wordt. De magnetische kracht in dit veld zorgt voor een polarisatie van de bloedlichaampjes. Het resultaat: de rode bloedlichaampjes kleven minder aan elkaar vast. Door de hoge snelheid waarmee ons bloed door ons lichaam stroomt is één magnetische armband vaak al voldoende om dit holistische effect teweeg te brengen.

Wanneer men koperen magnetische sieraden draagt, kan een lichte huidverkleuring optreden door de natuurlijke reactie tussen de huid en het koper. Deze verkleuring kan eenvoudig verwijderd worden met water en zeep. In uitzonderlijke gevallen kan het koper een allergische reactie veroorzaken, welke zich uit in de vorm van rode vlekken. Deze rode vlekken zullen snel verdwijnen wanneer het koper bevattende sieraad afgedaan wordt.

Roestvrij staal (Edelplatina)

Roesvrij stalen sieraden en accessoires zijn modern, eenvoudig te onderhouden, duurzaam en vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk zeer populair. De verwerking van staal, dat in uiterlijk op platina lijkt, in sieraden maakt momenteel een herleving door.
Als die tendens blijft doorzetten, zal die er wellicht voor zorgen dat staal de plaats van zilver in zal nemen als het gaat over ‘meest geliefde materiaal in sieraden’.

Eigenschappen van staal

De eigenschappen van staal zorgen niet enkel voor een aantrekkelijk uiterlijk; ze worden ook vaak gekozen door mensen met een allergie omdat het metaal vrijwel geen allergische reacties veroorzaakt.

Titanium

Titanium is een vrij nieuw materaal: het werd pas ontdekt in 1965. Het onderscheidend vermogen van titanium ten opzichte van andere materialen uit zich op een aantal manieren. Ten eerste is materiaal eenvoudig te bewerken om verschillende kleureffecten te bereik. Daarnaast wordt het materiaal vaak gebruik voor medische implantaten en veroorzaakt het (voor zover bekend) nooit allergische reacties. Sieraden die steeds vaker van titanium gemaakt worden zijn oorbellen. De hoge prijs van het materiaal zorgt er echter voor dat het minder voor komt dan bijvoorbeeld roestvrij stalen sieraden.

Goud

Goud, het metaal van de zon wordt al millennia lang verwerkt in sieraden. Aangezien zuiver goud van nature erg zacht is en gemakkelijk verslijt, worden moderne gouden sieraden vaak vervaardigd uit legeringen met koper, zilver of palladium om de duurzaamheid van de sieraden te verhogen. Wit goud wordt daarnaast vaak omhuld met een laag rhodium, die ervoor zorgt dat het materiaal een betere glans en hardheid krijgt.

Platina

Platina is een zilverwit kleurig materiaal dat vrij moeilijk te bewerken is. Desondanks wordt het materiaal tegenwoordig niet enkel vaak verwerkt in sieraden maar ook op vele manieren gebruikt in de chemische industrie en medische wereld (vaak in één of meerde platinametalen: osmium, iridium, rhodium en palladium). Evenals goud wordt platina niet aangetast door water, oxidatie of pH-waarde (zuurgehalte).

Kopen magneetsieraden of accessoires

Wanneer u van plan bent magnetische sieraden of accessoires te kopen is het belangrijk vooraf de volgende dingen in overweging te nemen:

  • Kunt u het product uittesten en eventueel retourneren?
  • Is er voldoende informatie beschikbaar over de kracht, polariteit en samenstelling van de magneten in het sieraad?
  • Is het sieraad comfortabel en naar uw smaak?

Ga naar de webshop en maak uw keuze.